Προφίλ Εταιρείας

Ο Στόλος μας

Φόρμα Κράτησης

Όροι Συμμετοχής

Επικοινωνία

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ 
ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 

ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΛΑΣΑ 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

 --- ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2019! ---  

 
ΣΟΦΙΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΣΙΝΑΪΑ, ΚΑΡΠΑΘΙΑ, ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ, ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ, ΜΠΡΑΣΟΒ, ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ, ΒΑΡΝΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ 

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
12 - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 - 15΄ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ 320€ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ HMΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ LA PLAYA HOLIDAY!


1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:00 π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ, 06:20 π.μ. από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.), στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε προς ΠΙΕΡΙΑ, στάση στον ΚΟΡΙΝΟ (Ε.Ο.), για γεύμα (προαιρετικό). Από εκεί κατευθυνόμαστε προς ΣΕΡΡΕΣ και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Τελικός προορισμός της ημέρας η ΣΟΦΙΑ. Τακτοποίηση στο σύγχρονο και πολυτελές ξενοδοχείο μας, Best Western Plus Expo Hotel 4*. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (ΧΛΜ 800) 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για μία πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη ΣΟΦΙΑ. Θα κάνουμε μία ευχάριστη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γνωρίζοντας την εκκλησία του Αλεξάντερ Νιέφσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο, όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο, για βόλτα στα μαγαζιά και για ένα χαλαρωτικό καφεδάκι, πριν αναχωρήσουμε για τα σύνορα ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Μέσω ΠΛΕΒΕΝ φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό, το ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Τακτοποίηση στο σύγχρονο ξενοδοχείο μας, RIN CENTRAL 4*. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (ΧΛΜ 400)

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΪΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Σινάια, γνωστή και ως «Διαμάντι των Καρπαθίων», καθώς αποτέλεσε στο παρελθόν έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει το εκπληκτικό νέο - αναγεννησιακού ρυθμού θερινό του παλάτι. Ξεκινάμε με μία επίσκεψη στο περίφημο κάστρο Πέλες και συνεχίζουμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο του Δράκουλα. Το χωριό έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στον Μπραν Στόκερ, που έγραψε το 1897 το μυθιστόρημα τρόμου με ήρωα τον «Κόμη Δράκουλα», έναν αθάνατο βρυκόλακα που ζούσε απομονωμένος σε ένα επιβλητικό κάστρο στα Καρπάθια. Ο χαρακτήρας του βιβλίου μπορεί να ήταν δημιούργημα της φαντασίας του συγγραφέα, είχε ωστόσο στηριχθεί σε υπαρκτή ιστορική προσωπικότητα, τον πραγματικό ηγεμόνα της Βλαχίας, Πρίγκηπα Βλάντ τον 3ο, που είχε ζήσει 400 χρόνια νωρίτερα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε πληθώρα δώρων και αναμνηστικών, όπως κρασιά της περιοχής με θέμα - τι άλλο; - τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροτεχνήματα, κ.λ.π. Επόμενος σταθμός μας το Μπρασόβ, μία από τις πιο όμορφες ρουμανικές πόλεις στους πρόποδες των νοτίων Καρπαθίων. Θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία, την μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία και θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στα πανέμορφα, γραφικά κτίρια, των οποίων η αρχιτεκτονική θυμίζει περισσότερο Βαυαρία παρά Ανατολική Ευρώπη. Εκεί θα συναντήσουμε και το «σκοινί», τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης, με άνοιγμα στενότερο του 1 μέτρου και 20 εκατοστών! Αφού ξεκουραστούμε στην απλόχωρη κεντρική πλατεία – όπου δεσπόζει το Παλαιό Δημαρχείο, με τα εμβλήματα της πόλης στην πρόσοψή του - θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (ΧΛΜ 370)

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Μετά το πρωινό αρχίζουμε την επίσκεψη και γνωριμία μας με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι», λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής της. Πρώτη μας επίσκεψη το Πατριαρχείο και ο περίλαμπρος πατριαρχικός Ναός του Αγίου Δημητρίου. Στην συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου, θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία, το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη - και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το αμερικανικό Πεντάγωνο - που η κατασκευή ξεκίνησε από τον Νικολάι Τσαουσέσκου, στις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί εκτός από το κοινοβούλιο της χώρας, συνεδριακά κέντρα, γραφεία και χώρους για εκδηλώσεις. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, το Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ», μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική - Λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες, σε φυσικό μέγεθος, που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936, και κατόπιν το πάρκο Χεραστράου, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο για γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή για να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου και την συνοικία Λιπσκάνι, όπου και θα βρείτε καταστήματα με αντίκες και μικρά μαγαζάκια με παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά, φολκλορικό πρόγραμμα και παραδοσιακά ρουμανικά εδέσματα.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κωστάντζα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Κατά την περιήγηση της ιστορικής πόλης θα δούμε το Λιμάνι, το Καζίνο, τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Άγαλμα του Οβιδίου, το τζαμί του Μεγάλου Μαχμούτ και το Ιστορικό - Αρχαιολογικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο για βόλτα και αγορές στα καταστήματα. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Βάρνα, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Βουλγαρίας, χτισμένη στους πρόποδες του Φραγκέσκο πλατό. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Aqua Hotel 4*. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (ΧΛΜ 380)

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μετά το πρωινο θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τη Βάρνα, όπου για πολλούς αιώνες υπήρχε ανθηρή ελληνική κοινότητα. Θα δούμε την πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό θέατρο, την Όπερα, το Ιστορικό μουσείο και τον Καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία. Αφήνοντας πίσω μας τη Βάρνα κατευθυνόμαστε προς νότο, με επόμενη στάση το Νεσέμπαρ, που συχνά αναφέρεται ως το «μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας». Είναι μια πόλη – μουσείο, με ιστορία 3.000 χρόνων, και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Βουλγαρίας. Η σύγχρονη πόλη βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Μεσημβρίας. Η αρχαία πόλη βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο, παλιότερα νησί, που ενώνεται με μια λωρίδα γης με τη στεριά. Τα αρχαιολογικά ερείπια της πόλης περιλαμβάνουν την ακρόπολη, έναν ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά και ένα τμήμα των αρχαίων θρακικών τειχών. Επίσης, υπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία από την περίοδο που η πόλη αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Βυζαντίου, στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα είναι χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κομοτηνή, μέσω του τριεθνούς Βουλγαρίας – Ελλάδας – Τουρκίας. Άφιξη αργά το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Kyridis 3*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο σε ταβέρνα στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Διανυκτέρευση. (ΧΛΜ 500)

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, αλλά και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Άφιξη στον τελικό μας προορισμό σε ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ αργά το απόγευμα. (ΧΛΜ 700)Τιμή συμμετοχής ανά άτομο* 

Ξενοδοχείο
Δίκλινο 320€
Μονόκλινο 440€*Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% έως 30 ημέρες (ημερολογιακές) πριν την κάθε εκδρομή. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρχει προσαύξηση. 


4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ
 1. Γνωρίζουμε την Ρουμάνια & τη Βουλγαρία πάρα πολύ καλά, με εμπείρους ξεναγούς (Το πλήρες πρόγραμμα)
 2. Ιδιόκτητα πολυτελή πούλμαν (όχι ενοικιαζόμενα) Volvo Irizar Bb
 3. Tιμές χαμηλές με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών!
 4. Οι διανυκτερεύσεις δεν γίνονται στο Μπόροβετς, για οικονομικούς λόγους, αλλά μέσα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια σε σύγχρονο, υπερπολυτελές ξενοδοχείο 4*!
 5. Tα ξενοδοχεια είναι: Rin Central Hotel 4* - Βουκουρέστι, Best Western Premier Sofia Airport 4* Σόφια, Ηotel Aqua 4* Βαρνα , Κiridis 3* Κομοτηνη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
 • 6 Διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στα ξενοδοχεία: Rin Central Hotel 4* - Βουκουρέστι, Best Western Premier Sofia Airport 4* Σόφια, Ηotel Aqua 4* Βάρνα, Κyridis 3* Κομοτηνή
 • 6 δείπνα & 6 πρωινά        
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Δημοτικοί φόροι, check point, & ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 
 • H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
 • Απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.