ΣΑΜΟΣ 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ! 

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΒΑΘΥ, ΠΥΡΓΟΣ, I. Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ, ΚΟΚΚΑΡΙ, ΠΟΤΑΜΙ, ΗΡΑΙΟ, ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ, ΠΟΤΟΚΑΚΙ 

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
24 - 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΜΟΝΟ ΜΕ 230€ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ HOTEL MEROPE 3* 
ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ LA PLAYA HOLIDAY! 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΑΜΟΣ (ΒΑΘΥ) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
Αναχώρηση στις 12.00 το μεσημέρι από ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στις 12.20 από ΠΕΙΡΑΙΑ (Δημοτικό Θέατρο) για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου θα επιβιβαστούμε στο Φ/Μ που θα μας μεταφέρει στο καταπράσινο νησί του Πυθαγόρα, την ΣΑΜΟ. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο εν πλω ανακαλύπτοντας τις σύγχρονες ανέσεις που μας προσφέρει το πλοίο για να μετατρέψετε το ταξίδι σε μία πραγματική εμπειρία. Άφιξη στις 23.15 μ.μ. στο ΒΑΘΥ, το λιμάνι στην όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, που συνυπάρχει αρμονικά με τον παλιό οικισμό του 19ου αιώνα. Μεταφερόμαστε αμέσα στο ξενοδοχείο μας, Merope Hotel 3*, στο γραφικό ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΥΡΓΟΣ - Ι. Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ – ΚΟΚΚΑΡΙ
Μετά το πρωινό αναχώρούμε για τον γύρο της Σάμου διασχίζοντας τον πανέμορφο ΠΥΡΓΟ. Το χωριό με τα γραφικά διώροφα, πέτρινα σπίτια του, χτισμένα με την χαρακτηριστική σαμιώτικη τεχνική, αποτελεί κόμβο για τη νότια Σάμο και το ήσυχο, φυσικό του περιβάλλον, ανάμεσα στα πυκνό δάσος και τα πλούσια εδάφη από το διπλανό ποταμό Αμφίλησο του χάρισαν στο παρελθόν μεγάλη οικονομική άνθηση. Σήμερα βρίσκεται σε πλαίσιο ανάπτυξης και ανάπλασης που θα επαναφέρει τους παλιούς πετρόχτιστους νερόμυλους και πολλά από τα εγκαταλελείμενα κτίρια του ξανά στη ζωή. Από εκεί φτάνουμε στην Ι. Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, του 16ου αιώνα, που αποτελεί πνευματικό πόλο έλξης για το νησί και βρίσκεται στην παλιά πρωτεύουσα, κάτω από το χωριό Μαυρατζαίοι και φιλοξενεί την εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Επόμενος προορισμός μας το ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ, που συγκεντρώνει την τεχνογνωσάι χιλιάδων ετών που δημιουργήσε τα πολυβραβευμένα κρασιά του νησιού, γνωστά σε όλο τον κόσμο για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Στις αίθουσες του μουσείου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότηατ να γνωρίσει άπό κοντά όλα τα στάδια της παραδοσιακής οινοποίησης, να μάθει την ιστορία των διαφορετικών ποικιλιών, να δεί την διαδικασία της ωρίμανσης στα παλιά δρύινα βαρέλια στα ειδικά κελάρια και ασφαλώς να γευτεί και να αγοράσει τα διάσημα κρασιά του συνεταιρισμού (Είσοδος προαιρετική – ατομικά έξοδα. Εισιτήριο εισόδου: 2€) Το μεσημέρι μας βρίσκει πλέον στο ΚΟΚΚΑΡΙ. Το κουκλίστικο χωριό, με τις δύο παραλίες, συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, από διεθνείς τουριστικούς οδηγούς που το κατέταξαν στα 10 καλύτερα του κόσμου και μάλιστα στις πρώτες θέσεις! Και όχι άδικα! Οι δύο παραλίες που χωρίζονται με μία στενή λωρίδα γης μένουν αξέχαστες στον επισκέπτη. Τα εξωπραγματικά γαλανά νερά και η λευκή άμμος, δίνουν σε αυτό το διαμάντι της Μεσογείου τη θέση που του αναλογεί στον παγκόσμιο χάρτη. Εδώ θα σταματήσουμε κι εμείς για το μπάνιο και μεσημεριανό μας γεύμα σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα από το κύμα. Γεμάτοι από τις εναλλαγές εικόνων μεταξύ πράσινου και γαλάζιου στην σημερινή μας περίηγηση, επιστρέφουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΘΥ  
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μία επισκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το αρχοντικό ΒΑΘΥ. Χτισμένο αμφιθεατρικά στον κόρφο του μεγάλου κόλπου, το Βαθύ έχει να επιδείξει έναν εξαιρετικό οικισμό του 19ου αιώνα που διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και χαρακτηρίζεται ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πληθώρα μουσείων και αξιοθέατων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στην πολύχρωμη πόλη και να μεταφερθούμε νοερά σε μία άλλη εποχή. Απολαύστε τον καφέ σας στην «περαντζάδα» του λιμανιού ή σε μία από τις πανέμορφες πλατείες, με τα αγάλματα και τους φοίνικες. Στη συνέχεια προχωράμε για μία από τις κοντινές παραλίες για το μπάνιο και το μεσημεριανό μας γεύμα σε κάποιο από τα μαγαζάκια της ακτής. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΙΟ – ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ – ΠΟΤΟΚΑΚΙ - ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για μία περίηγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού με το ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον. Πρώτος μας σταθμός το ΗΡΑΙΟ, με τα ερείπια του ομώνυμου ναού αφιερωμένου στην θεά Ήρα, που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ήταν ο μεγαλύτερος ναός στον Ελλαδικό χώρο. (Είσοδος προαιρετική - έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ, κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, μια σήραγγα 1.036 μέτρων, που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ., με υποδειγματική για τα δεδομένα της εποχής αρχιτεκτονική για να χρησιμεύσει ως υδραγωγείο. (Είσοδος προαιρετική – ατομικά έξοδα). Βάζουμε ρότα για το ΠΟΤΟΚΑΚΙ, το πανέμορφο παραλιακό χωριό με την καταγάλανη και απάνεμη παραλία όπου θα σταματήσουμε κι εμείς για το μπάνιο μας και το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα μας βρίσκει στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ , όπου θα «χαζέψουμε» στα γραφικά μαγαζάκια της τοπικής αγοράς με τα χίλια καλούδια και τα όμορφα αναμνηστικά και θα απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι μας σε χαλαρούς ρυθμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το βραδάκι. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΤΑΜΙ - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μία από τις πιο δημοφιλείς ακτές του νησιού, το πανέμορφο ΠΟΤΑΜΙ, δίπλα από το Καρλόβασι. Η πιο όμορφη κατά πολλούς παραλία του νησιού είναι οργανωμένη, έχει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και ψιλά βοτσαλάκια, ενώ στεφανώνεται από πυκνό δάσος που προσφέρει απίστευτη θέα στο πέλαγο. Οι πιο δραστήριοι μπορούν να περπατήσουν μέχρι τους Καταρράκτες σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από την παραλία, διασχίζοντας το πανέμορφο δάσος για να καταλήξουν σε μια μικρή και γραφική λίμνη όπου επιτρέπεται το κολύμπι και οι βουτιές από τα ψηλά βράχια που την περιτριγυρίζουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να απολαύσουν χαλαρά το μπάνιο τους στη χρυσή αμμουδιά και μεσημεριανό γεύμα σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια της περιοχής με το καταπληκτικό φαγητό. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ με ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στη γραφική κωμόπολη με το έντονο νησιώτικο χρώμα, τα θεόρατα πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά και τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Στο ιδιόμορφο, πολύχρωμο σκηνικό της πόλης ανακαλύπτουμε υπέροχες γωνιές σε κάθε βήμα και την εκπληκτική θέα από το λιμάνι, όπου αξίζει να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ ή κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά του νησιού. Χρόνος και για τα τελευταία ψώνια μας λίγο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, από το οποίο θα αναχωρήσουμε στις 23.00 μ.μ. για το ΒΑΘΥ, όπου στη 01.00 π.μ. θα επιβιβαστούμε στο βραδινό πλοίο για τον ΠΕΙΡΑΙΑ. 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣ (ΒΑΘΥ) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΕΝ ΠΛΩ)
Άφιξη στις 11.20 π.μ. στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ με τις ωραιότερες αναμνήσεις από το ταξίδι μας και άμεση μετάβαση στο Δημοτικό Θέατρο ΠΕΙΡΑΙΑ και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Ξενοδοχείο
Δικλινο 230€
Μονόκλινο 300€


*Τιμή early booking για κρατήσεις έως 24/7/2020, με προκαταβολή 50% και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει αύξηση τιμής. 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε οικονομική θέση
  • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Hotel Merope 3*  στο Καρλόβασι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διανυκτέρευσης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους αξιοθέατα, κ.λ.π.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 
Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του πριγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.