Προφίλ Εταιρείας

Ο Στόλος μας

Φόρμα Κράτησης

Όροι Συμμετοχής

Επικοινωνία

ΚΟΖΑΝΗ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΑΝΗΣ,  ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 23-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019  

ΜΟΝΟ ΜΕ 105€ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ !!!


1 ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ 
Αναχώρηση 07.30 π.μ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και 07.50 π.μ από ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και μέσω ΛΑΡΙΣΑ Ε.Ο γεύμα, και περνώντας ΕΛΑΣΣΟΝΑ και την γέφυρα του ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ με τον ποταμο ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ φτάνουμε στην πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ. Επισκεψη στο Ιστορικό-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ανήκει στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και στεγάζεται σε δύο πολυώροφα κτήρια στο κέντρο της ΚΟΖΑΝΗΣ, παραδοσιακής, μακεδονικής αρχιτεκτονικής των χρόνων της τουρκοκρατίας.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1969 και εγκαταστάθηκε περιοδικά σε διάφορα μισθωμένα μικρά καταστήματα της πόλης. Από το 1975 έως το 1984 εγκαταστάθηκε σε κτίριο της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Κοζάνης. Την περίοδο 1980-1983 ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης ανήγειρε ιδιόκτητο κτίριο, κατάλληλο για τη στέγαση του Μουσείου, σε οικόπεδο που παραχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στην οδό Ίωνος Δραγούμη, όπου στεγάζονταν τα παλιά λουτρά. Οι δωρεές ιδιωτών, Οργανισμών, Συλλόγων και η οικονομική αρωγή της πολιτείας συνέβαλαν σημαντικά στην αποπεράτωσή του.

Το Μουσείο εγκαινιάστηκε επίσημα στις 10 Οκτωβρίου του 1987.

Επίσκεψη στον ΝΑΟ του AΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ κτίστηκε στα 1664 και ανακαινίστηκε το 1721. Είναι τρίκλιτη θολοσκεπής βασιλική, διακοσμημένη με τοιχογραφίες των αδελφών ζωγράφων Νικόλαου και Θεόδωρου από τα Γιάννενα. Από το διάκοσμο του ναού αξιόλογα είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο, ο άμβωνας το κιβώριο της Αγίας Τράπεζας και ο κεντητός επιτάφιος του 1672. Σύμβολο της πόλης έχει γίνει το επταόροφο κωδωνοστάσιο, κτίσμα του 1855., Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΖΑΝΗ, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2 ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ 
Πρωινό και μία συναρπαστική ημέρα ξεκινά με την 'περιπλάνηση' μας στο γύρω ορεινό όγκο. Πρώτος σταθμός το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5.02 μέτρων, από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη των Γρεβενών παραμονή για να απολαύσουμε καφέ και γεύμα προαιρετικά . Επιστροφή στα ΣΙΑΤΙΣΤΑ ορεινή κωμόπολη του νομού Κοζάνης στάση για καφέ, έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να εξερευνήσουμε και να περπατήσουμε τον πεζόδρομο της πόλης όπου φιλοξενεί όλη την νυχτερινή της ζωής. Διανυκτέρευση.

3 ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΑΝΗΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΧΡΩΜΙΟ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο τις ΑΙΑΝΗΣ βρίσκεται 30 χλμ από την πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ. Στην αρχαιότητα άνηκε στο Βασίλειο της Ελίμειας, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά βασιλεία(Τυμφαίος, Ορεστίδας, Λυγκηστίδας, Εορδαίας, Πελαγονίας, Δερριόπου) αποτελούσαν την Άνω (Ορεινή) Μακεδονία, παραμονή και επίσκεψη. Συνεχίζουμε για το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ που Το 1878 σε μια χαράδρα κοντά στο χωριό Χρώμιο (που απέχει 37 χλμ. από την Κοζάνη και 12 χλμ. από την Αιανή), ξέσπασε το πρώτο επαναστατικό κίνημα στη δυτική Μακεδονία που στρεφόταν εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας και της βουλγαρικής Εξαρχίας. Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών νομού Κοζάνης για να τιμήσει το πρώτο επαναστατικό κίνημα και τους μακεδονομάχους πολεμιστές δημιούργησε το 1989 ένα υπαίθριο μουσείο ακριβώς στο χώρο της εξέγερσης. Σκοπός του μουσείου είναι η προβολή της διαχρονικής πορείας του μακεδονικού Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως το 1912.Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, περιδιαβάζοντας την περιοχή, τις προτομές 21 μακεδονομάχων, το μουσείο των πεσόντων ηρώων, το μνημείο με τις προτομές του Φιλίππου Β’, του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γέφυρες, βρύσες και τον αναπαλαιωμένο ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ο ιερέας είχε ευλογήσει τα όπλα των Ελλήνων αγωνιστών το 1878, αλλά να δει στο κτίριο του μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα φωτογραφίες, γκραβούρες και κειμήλια των αγωνιστών της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα και συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ – ΛΑΜΙΑ άφιξη στην ΑΘΗΝΑ

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο Δίκλινο 105€
Μονόκλινο 145€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο (Elena Hotel 3*)
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη
  • Φ.Π.Α.

*Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο φόρος διανυκτέρευσης