Προφίλ Εταιρείας

Ο Στόλος μας

Φόρμα Κράτησης

Όροι Συμμετοχής

Επικοινωνία

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ  

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 9-11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019  

ΜΟΝΟ ΜΕ 120€ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ, ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ PANTELIDIS HOTEL 4* !!!


1 ΗΜΕΡΑ AΘΗΝΑ-KOZANH-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 
Αναχώρηση 07.30 π.μ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και 07.50 π.μ από ΣΥΝΤΑΓΜΑ για ΛAMIA, ημίωρη στάση για καφέ και στη συνέχεια γεύμα Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ. Κατόπιν και περνώντας από ΣΕΡΒΙΑ ,ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο

2 HMEΡΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Παραμονή και επίσκεψη στην πόλη, με τα αμφιθεατρικά χτισμένα αρχοντικά της και τα γνωστά γουναράδικα. Συνεχίζουμε για την πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ,, επίσκεψη στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΚΟΖΑΝΗΣ και στον πολιούχο της πόλης ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Κοζάνης, βρίσκεται ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου. Ο ναός και ιδιαίτερα το χαρακτηριστικό ψηλό καμπαναριό του με το ρολόι είναι το εμφανές σύμβολο της πόλης. Ως έτος ανεγέρσεως του ναού όπως αναφέρεται στην κτητορική επιγραφή της κυρίας εισόδου του ναού αλλά και της πλαϊνής, είναι το 1664. Θα παραμείνουμε αρκετές ώρες για να απολαύσετε το παραδοσιακό καρναβάλι της ΚΟΖΑΝΗΣ. Μετά την παρέλαση θα παραμείνουμε στην κεντρική πλατεία όπου θα ανάψει ο κεντρικός φανός με τοπικούς χώρους, Χάλκινα και κεράσματα. Κύριο χαρακτηριστικό της Κοζανίτικης Αποκριάς είναι ο «ΦΑΝΟΣ» (από το αρχ. φαίνω), το άναμμα δηλαδή φωτιάς σε βωμό στο σταυροδρόμι κάθε γειτονιάς και τα σατιρικά πειράγματα και τραγούδια στο τοπικό γλωσσικό ιδίωμα , που της προσδίδουν την μοναδική της ιδιαιτερότητα και την έχουν κάνει ξακουστή. Το έθιμο του ανάμματος του «Φανού» έχει παμπάλαιες ρίζες αφού ο λόφος του Ψηλού Αϊλιά που δεσπόζει της Κοζάνης ήταν χώρος αφής φρυκτωριών κατά την αρχαιότητα. Η δε χρήση του Κοζανίτικου γλωσσικού ιδιώματος, προκαλεί εκπληκτικές ηχητικές εκπλήξεις που ξαφνιάζουν τον επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.


3 ΗΜΕΡΑ ΤΥΡΝΑΒΟ-ΑΘΗΝΑ 
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον ΤΥΡΝΑΒΟ, επίσκεψη στα σατιρικά τοπικά έθιμα. Το ξακουστό καρναβάλι του Τυρνάβου θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο Καρναβάλι της Κεντρικής Ελλάδας, προσελκύοντας κάθε χρόνο κόσμο από όλη την Ελλάδα. Η πόλη του Τυρνάβου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και είναι χτισμένη δίπλα στον Τιταρήσιο ποταμό. Το καρναβάλι του Τυρνάβου αποτελεί ένα έθιμο με ιστορία τουλάχιστον 100 ετών. Αναχωρούμε από τον Τύρναβο και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο Δίκλινο 120€
Μονόκλινο 150€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
  • 2 Διανυκτέρευσεις σε δίκλινα δωμάτια (Pantelidis Hotel 4*)με πρωινό και 2 γεύματα στο ξενοδοχείο (ενα εκ των οποίων αποκριάτικο με ζωντανή μουσική)
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

*Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο φόρος διανυκτέρευσης