Προφίλ Εταιρείας

Ο Στόλος μας

Φόρμα Κράτησης

Όροι Συμμετοχής

Επικοινωνία

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ 

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 

ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΑΜΑΣΕΙΑ, ΠΡΟΥΣΑ, ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ, ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ 

9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ 2020! 

13/04, 15/05, 16/06, 17/07, 11/08, 15/09, 23/10 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ LA PLAYA HOLIDAY! 

ΜΟΝΟ ΜΕ 495Ε ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣE ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΚΑΙ 5* ME ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΤΙΜΕΣ LA PLAYA HOLIDAY!1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση 06:00 π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ, 06:20 π.μ. από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.), για καφέ και ξεκούραση. Μέσω νέας Εθνικής Οδού συνεχίζουμε προς ΛΑΡΙΣΑ (Ε.Ο.), στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Άφιξη στη Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση. (750 ΧΛΜ)

2η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Ακολουθεί ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, περιφερειακά της Κωνσταντινούπολης, διαμέσου Νικομήδειας, Αδάρ Παζάρ και όρους Μπόλου. Άφιξη το βράδυ στην ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ. Από την όμορφη αυτή πόλη της Μαύρης Θάλασσας, εμπορικό σταυροδρόμι και κέντρο τεχνών πολλοί πέρασαν, αλλά οι Έλληνες μεγαλούργησαν και άφησαν έντονα τα ίχνη τους, μέχρι τον μεγάλο ξεριζωμό της Μικρασιατικής καταστροφής. Ο γραφικός οικισμός της με τα διώροφα παραδοσιακά σπίτια, χαρακτηριστικό δείγμα παραδοσιακής Οθωμανικής αρχιτεκτονικής, έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας από την UNESCO, το 1994. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (765 ΧΛΜ)

3η ΜΕΡΑ: ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ – ΣΙΝΩΠΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ
Πρωινό και σύντομη περιήγηση στη ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ, με τα πλακόστρωτα στενά και τα πετρόχτιστα σπίτια με τα ξύλινα χαγιάτια. Το ταξίδι μας στον Πόντο και την Μικρά Ασία συνεχίζεται με έναν ακόμα προορισμό της Παφλαγονίας, την ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ. Η μακραίωνη ιστορία της ορεινής πόλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τους Κομνηνούς του Βυζαντίου, που έγραψαν τη δική τους σελίδα σε αυτόν τον τόπο. Εδώ θα συναντήσουμε τον πατρογονικό πύργο της αυτοκρατορικής οικογένειας και πολλά ακόμα έργα τους. Αναχώρηση για ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (405 ΧΛΜ)

4η ΜΕΡΑ: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΟΙΝΟΗ - ΚΟΤΥΩΡΑ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - TΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρωινό και θα επισκεφτούμε την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου ο οικισμός φιλοξενούσε κάποτε 4 ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο, στις τέσσερις γωνίες του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας, αλλά και πολλά αρχοντικά σπίτια Ποντίων, πριν αρχίσει η τελική φάση της Γενοκτονίας, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1922. Περνάμε από την ΟΙΝΟΗ και τα ΚΟΤΥΩΡΑ, στις υπώρειες του Μπόζτεπε, για να φτάσουμε σε ένα ακόμα μεγάλο κέντρο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, την ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από τους Σινωπείς και το όνομά της οφείλεται στο σχήμα δύο κεράτων (Κέρας) που σχηματίζει ή σύμφωνα με άλλη εκδοχή στα δάση των κερασιών, που αφθονούν στην περιοχή της. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο, ενώ θα περάσουμε και από το χωριό Πλάτανα. Τελευταίος προορισμός της ημέρας η ιστορική ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, η ωραιότερη πόλη του Πόντου, πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών και τελευταίο καταφύγιο του Ελληνισμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (330 ΧΛΜ)

5η ΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΡΙΖΕ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ το μεγαλύτερο προσκύνημα του Πόντου και ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού. Λέγεται ότι η Μονή ιδρύθηκε από τους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο, οι οποίοι έφεραν μαζί τους και την εικόνα της Παναγίας. Επίσκεψη στο Μοναστήρι και ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Επιστροφή στο Μίθριον Όρος και τον λόφο τον λόφο Μπόζτεπε, απ’ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Κατηφορίζουμε στη Μονή Θεοσκεπάστου στους πρόποδες του βουνού, στάση για προσκύνημα. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο γεφύρι της Τρίχας, στάση και κατευθυνόμαστε προς τα ΣΟΥΡΜΕΝΑ και το ΡΙΖΕ, στα παράλια της Τραπεζούντας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - TΡΙΠΟΛΗ - ΑΜΑΣΕΙΑ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για επίσκεψη στο Ναό της Παναγίας Χρυσοκέφαλου και στο ναό του Αγ. Ευγενίου, άλλοτε πολιούχο της Τραπεζούντας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπίτι Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφυλάκτου, τις τράπεζες Καπαγιαννίδη - Φωστηρόπουλου, το Σοούχ Σου και το Ατατούρκ Κίοκ. Tέλος επίσκεψη στην Αγία Σοφία. Αναχωρούμε για την ΑΜΑΣΕΙΑ μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Άφιξη και επίσκεψη στη πλατεία όπου απαγχονίστηκαν 174 Πόντιοι, το Σεπτέμβριο του 1921, μέσα στο πλαίσιο της εξόντωσης του Ελληνικού και Αρμένικου στοιχείου της πόλης, με «συνοπτικές διαδικασίες». Την ΑΜΑΣΕΙΑ διασχίζει ο ποταμός Ίρις, πάνω ακριβώς από την πόλη δεσπόζουν τα δύο κάστρα της, ενώ στην πλαγιά βρίσκονται οι «Τάφοι των Βασιλέων» και το παλιό αρχοντικό του 1872. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (460 ΧΛΜ)

7η ΜΕΡΑ: ΑΜΑΣΕΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Προύσα, περνώντας περιφερειακά της Άγκυρας και του Εσκίσεχιρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (695 ΧΛΜ)

8η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για τον τάφο του Καραγκιόζη, το Ουλού Τζαμί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά, ξακουστή για την μεγάλη ποικιλία της σε μεταξωτά. Αναχωρούμε για Λάμψακο, επιβίβαση στο ferry boat και, διασχίζοντας τα στενά του Ελλήσποντου, περνάμε στην Καλλίπολη με προορισμό τα σύνορα των Κήπων. Άφιξη στην Κομοτηνή αργά το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση. (435 ΧΛΜ)

9η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄ οδόν για καφέ, ξεκούραση και γεύμα (προαιρετικό). Γεμάτοι με τις καλύτερες αναμνήσεις και τη συγκίνηση ενός ταξιδιού που μας γύρισε πίσω στο χρόνο, επιστρέφουμε σε ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ το βράδυ. (750 ΧΛΜ)


Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο
Δίκλινο 495€
Μονόκλινο 655€


*Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% έως 30 ημέρες (ημερολογιακές) πριν την κάθε εκδρομή. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρχει προσαύξηση.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • 8 Διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε πολυτελή ξενοδοχεία 4* & 5* αστερων στην Τουρκιά & 3* αστέρων στην Κομοτηνή, με 6 δείπνα στην Τουρκία
  • Αρχηγός εκδρομής με γνώσεις & Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές
  • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο