Προφίλ Εταιρείας

Ο Στόλος μας

Φόρμα Κράτησης

Όροι Συμμετοχής

Επικοινωνία

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ, ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ, ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ  

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ
25/10, 22/12   

ΜΟΝΟ ΜΕ 170€ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ HMΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* !!!


1η HMEΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη στο συνοριακό σταθμό ΝΙΚΗΣ. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω ΜΠΙΤΟΛΑ για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και εορταστικό ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο με μουσική και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η HMEΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΟΧΡΙΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μουσείο Νερού, την προϊστορική πόλη στο νερό ή όπως είναι γνωστός «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τ.μ., αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200- 700 π.Χ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα της λίμνης και των κοντινών Αλβανικών Ακτών,  γνωστό και για τα δεκάδες παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες, ενώ από εδώ ξεκίνησαν ο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Συνεχίζουμε για την πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» όπως χαρακτηρίζεται, λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου! Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και θα δούμε τα παλαιά αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες του ΑΓ. ΚΛΗΜΗ, της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ και της ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ, το ΚΑΣΤΡΟ του ΣΑΜΟΥΗΛ αλλά και το ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Χρόνος για γεύμα και προαιρετική κρουαζιέρα στη Λίμνη. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, για δείπνο συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.3η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα, το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης με μήκος 38χλμ. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φθάνουμε στο ιστορικό μοναστήρι του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ, το οποίο βρίσκεται κολλημένο σε απότομο βράχο. Ανακαινίστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα εντυπωσιακό συγκρότημα με χαρακτηριστικό τις ξύλινες κατασκευές του. Θα καταλήξουμε στην λίμνη του Μαύροβο (Μαύρος Αγρός), ένα χωριό και τουριστικό θέρετρο στην ορεινή περιοχή της ΒΔ ΠΓΔΜ, που αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του χιονοδρομικού κέντρου Ζάρε Λαζαρέφσκι, του εθνικού πάρκου και της τεχνητής λίμνης. Μια περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, υπέροχη θέα, μια λίμνη με καθαρά, διάφανα νερά, αλλά και ορεινούς λόφους απ' όπου μπορεί κανείς δει το πανόραμα του όρους Μπίστρα. Η εκκλησία του Αγίου Νικόλαου, η οποία χτίστηκε το 1850, βυθίστηκε κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης λόγω της κατασκευής του τεχνητού φράγματος το 1953, όμως εξαιτίας της ξηρασίας κατά τον 21ο αιώνα έχει κατά μεγάλο μέρος επανεμφανιστεί. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και περίπατο στην αγορά της πόλης. Δείπνο. Διανυκτερευση.

4 ΗΜΕΡΑ ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΝΑΣΤΙΡΙ (BITOLA) – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα για τη Μπίτολα, την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ (το Ρωμαϊκό Βουτύλιο, Ελληνικό Μοναστήρι), όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια διέλευση συνόρων και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις σε ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο 
Δίκλινο 170€
Μονόκλινο 230€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά & 3 δείπνα)
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικός Ξεναγός
 • Aρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του