Προφίλ Εταιρείας

Ο Στόλος μας

Φόρμα Κράτησης

Όροι Συμμετοχής

Επικοινωνία

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 
ΚΑΙ 
ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥ 

ΚΟΖΑΝΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΑΝΗΣ, ΕΔΕΣΣΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΒΕΡΟΙΑ  

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
21 – 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΜΟΝΟ ΜΕ 110€ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ PANTELIDIS HOTEL 4*! 

ΚΑΙ 

ΕΝΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΠΟΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ LA PLAYA HOLIDAY!


1η ΗΜΕΡΑ 
Αναχώρηση 07.30 π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ και 07.50 π.μ. από ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με πρώτο προορισμό της ημέρας τη Λαμία, (Ε.Ο.), στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω νέας Εθνικής Οδού προς την Λάρισα, όπου θα σταματήσουμε για μεσημεριανό γεύμα (Ε.Ο. – προαιρετικό. Περνάμε την γέφυρα του Αλιάκμονα και φτάνουμε στην πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ. Μία πρώτη επίσκεψη στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο & Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης, στο κέντρο της πόλης, που στεγάζονται σε δύο πολυόροφα κτήρια στο κέντρο της Κοζάνης, με χαρακτηριστική, παραδοσιακή, μακεδονική αρχιτεκτονική των χρόνων της τουρκοκρατίας. Κατόπιν επισκεπτόμαστε τον εμβληματικό ναό του Αγίου Νικολάου, του πολιούχου της πόλης, που χτίστηκε το 1664 και το 7όροφο κωδωνοστάσιο του είναι το σημείο αναφοράς όλων των Κοζανιτών. Αφήνουμε πίσω μας την Κοζάνη και κατευθυνόμαστε προς την Πτολεμαΐδα, άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Pantelidis Hotel 4* και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Πρόκειται για μία υπαίθρια αναπαράσταση της συνεισφοράς των πρώτων μακεδονομάχων πολεμιστών, που επαναστάτησαν εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας και της βουλγαρικής Εξαρχίας στη Δυτική Μακεδονία και που δημιούργησε ο σύνδεσμος το 1989 ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, κοντά στο χωριό Χρώμιο, ακριβώς στο χώρο της εξέγερσης (37 χλμ. από την Κοζάνη και 12 χλμ. από την Αιανή). Σκοπός του μουσείου είναι η προβολή της διαχρονικής πορείας του μακεδονικού Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως το 1912. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, περιδιαβάζοντας την περιοχή, τις προτομές 21 μακεδονομάχων, το μουσείο των πεσόντων ηρώων, το μνημείο με τις προτομές του Φιλίππου Β’, του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γέφυρες, βρύσες και τον αναπαλαιωμένο ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ο ιερέας είχε ευλογήσει τα όπλα των Ελλήνων αγωνιστών το 1878, αλλά να δει στο κτίριο του μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα φωτογραφίες, γκραβούρες και κειμήλια των αγωνιστών της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας Η ξενάγηση στο χώρο θα πραγματοποιηθεί με πιστοποιημένο ξεναγό, παροχή του γραφείου. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο στην Αιανή, 30 χλμ. από την πόλη της Κοζάνης. Στην αρχαιότητα άνηκε στο βασίλειο της Ελίμειας, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά βασίλεια (Τυμφαίως, Ορεστίδας, Λυγκηστίδας, Εορδαίας, Πελαγονίας, Δερριόπου) αποτελούσαν την Άνω (Ορεινή) Μακεδονία. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης και της βασιλικής νεκρόπολης με τους μνημειακούς τάφους και στο αρχαιολογικό μουσείο Αιανής, καθώς και στον Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η ξενάγηση στο χώρο θα πραγματοποιηθεί με πιστοποιημένο ξεναγό - αρχαιολόγο, παροχή του γραφείου. Ελεύθερος χρόνος και για μεσημεριανό γεύμα στην Αιανή (ελεύθερη επιλογή – προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Στις 20.00 μ.μ. επίσκεψη στην Κεντρική πλατεία Κοζάνης για να παρακολουθήσουμε από κοντά το Άναμμα του Φανού, το τοπικό έθιμο που εμπλουτίζεται με ποικίλα πολιτιστικά υπαίθρια δρώμενα, όπως παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, κ.λ.π. Ακολουθεί ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΖΙΑΝΗ», στο κέντρο Event Plaza στα Πετρανά, με την ορχήστρα «ΛΟΖΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ» και τον Γιάννη Γρίβα στο κλαρίνο μαζί με ποντιακή λύρα. Θα γλεντήσουμε απολαμβάνοντας τη ζωντανή μουσική και ένα πλούσιο μενού με απεριόριστο ποτό, προσφορά του La Playa Holiday στους πελάτες του!

3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε με πρώτο σταθμό της ημέρας μία επίσκεψη στο πάρκο των Καταρρακτών στην Έδεσσα. Συνεχίζουμε για την πόλη της Βέροιας, όπου θα δούμε τα "Βήματα του Απόστολου Παύλου", μία από τις πιο σημαντικές διαδρομές θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Ο Παύλος, παρότι δεν ανήκε στον στενό κύκλο των 12 μαθητών του Χριστού, αποτελεί μια σημαντική μορφή για τη Χριστιανική θρησκεία. Διέδωσε όσο κανείς άλλος το Χριστιανισμό και για το λόγο αυτό ονομάστηκε ισαπόστολος και «Απόστολος των Εθνών». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μέσω νέας εθνικής οδού. Στάση για γεύμα στη ΛΑΡΙΣΑ (Ε.Ο) και εν συνεχεία στην ΛΑΜΙΑ για καφέ, πριν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό σε ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο
Δίκλινο 110€
Μονόκλινο 140€ 

 ------  Περιορισμένες θέσεις!  ------


*Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% έως 31/01. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση 10€. 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό & 1 γεύμα σε μπουφέ, στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Pantelidis Ηοtel 4*
  • 1 εορταστικό γεύμα με δωρεάν ποτά, συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα «ΛΟΖΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ», στο Event Plaza, στα Πετρανά
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές